در دنیای پیشرفتهی امروز، استفاده از لیزرهای رفع موهای زائد در میان افراد زیادی رواج یافته و جای روشهای دردناک، آسیب زننده و موقتی قدیمی را گرفته است. پوست یکی از مهمترین اجزای بدن انسان است که علاوه بر نقش حفاظتی که برای سایر اعضای بدن دارد، به عنوان یکی از عوامل زیبایی افراد شناخته میشود.
برای درمان و از بین بردن موهای زائد، دستگاههای مختلف با کارکردهای متفاوتی ساخته شده که ممکن است استفادهکنندگان آنها جهت انتخاب بهترین دستگاه برای درمان خود، دچار سردرگمی شوند. نکتهای که در استفاده از این دستگاهها حائز اهمیت میباشد، این است پیش از استفاده از هر دستگاهی، از منابع علمی معتبر، در رابطه با آن دستگاه و اینکه برای چه پوستهایی مناسبتر است، اطلاعات دقیقی کسب کنید تا بعد از استفاده پشیمان نشوید. ما در این مطلب، ضمن معرفی دستگاه لیزر دایود، مضرات، فواید و عوارض استفاده از این دستگاه را برای شما شرح خواهیم داد.
استفاده از لیزر پوست برای کاهش و از بین بردن موهای زائد، شیوهای است که امروزه به صورت بسیار گستردهای انجام میشود و طرفداران زیادی هم پیدا کرده است.
پیشرفتهای تکنولوژی سبب شده که همهی افراد با هر رنگ پوستی، بتوانند از این شیوهی درمانی برای رفع موهای زائد قسمتهای مختلف بدن خود استفاده کنند.
با این وجود، احتمال موفقیت برای افرادی که دارای پوست روشن و موهای تیره هستند، بسیار بیشتر از افرادی است که موهای تیرهای دارند. چرا که ملانین پوست این افراد در جذب انرژی با ملانین مو به رقابت خواهد پرداخت و مقدار انرژی که در نهایت به مو خواهد رسید، کم خواهد شد. به همین دلیل، اثر لیزر در افراد با پوستهای تیره به مراتب کمتر است. اما همانطور که اشاره شد، پیشرفتهای علم پزشکی در این زمینه مطلوب بوده و در سالهای اخیر به افراد با پوستهای تیره نیز این امکان داده شده که از این روش درمانی برای رفع موهای زائد بدن خود استفاده کنند.
در طول لیزر، پوست شما با استفاده از خنککنندههای قوی بهکار رفته در دستگاه دایود، خنک خواهد شد.
همچنین در مقالات گذشته نیز به بررسی کاملتر لیزر موهای زائد و تمام مزایا و ویژگیهای آن پرداختیم.
دستگاه لیزر دایود، از جمله سیستمهای لیزرهای نیمه هادی است که عملکردی در طول موج ۸۰۰ یا ۸۱۰ نانومتر را دارد.
طول موج دستگاه لیزر دایود، بسیار بالاست. استفاده از این دستگاه برای موهای ضخیم و تیره بسیار مناسب است و آنها را به سرعت از بین میبرد.
طول موج این دستگاه، 808 نانومتر است و بیشتر برای نواحی حساس و پوست پشت بدن کاربرد دارد.
هنگامی که پرتوهای لیزری دایود به پوست شما تابانده میشود، پیاز موهای زائد آن قسمت از بدنتان را داغ میکند و باعث آسیبدیدن فولیکولهای پوست، که سازندگان اصلی پوست شما هستند، میشود. اگر لیزر موهای زائد طی چند جلسه و با فاصلهی زمانی مشخصی انجام شود، رشد موهای آن قسمت از بدنتان متوقف خواهد شد.
مزیت خوب این روش این است که نور لیزر فقط روی مو و فولیکولهای آن تاثیر میگذارد و به پوست اطراف مو هیچ آسیبی وارد نمیشود.
یکی از عواملی که سبب شده بسیاری از افراد از این دستگاه استفاده کنند، طول موج بالای آن است. این طول موج و قدرت بالای دستگاه، سبب از بین رفتن موهای زائد خواهد شد.
همچنین از بین بردن موهای زائد با استفاده از دستگاه لیزر دایود، بسیار سریع صورت میگیرد. برای از بین بردن موهای زائد صورت با استفاده از این دستگاه، فقط به ده دقیقه زمان نیاز دارید. جهت از بین بردن موهای زائد سایر قسمتهای بدن نیز به نیم ساعت زمان نیاز دارید.
لیزر موهای زائد بدن با استفاده از دستگاه دایود، بدون درد است. همچنین از این روش به عنوان یک روش دائمی رفع موهای زائد صورت، دست و پاها، زیر بغل و ناحیهی تناسلی یاد میشود.
استفاده از دستگاه دایود هم برای پوست آقایان و هم برای پوست خانمها موثر خواهد بود. به این دلیل که این دستگاه به پزشک شما این امکان را میدهد که بر اساس نوع و رنگ پوست شما، ضخامت و جنس مو، بهترین پارامتر درمانی را انتخاب کند.
مزیت دیگر این دستگاه، خنککنندههای پرقدرتی است که برای کاهش درد بسیار موثر است.
در دستگاه لیزر دایود، دیودهای پرقدرتی بهکار رفته است؛ بنابراین هنگام استفاده از این دستگاه، نیازی به استفاده از هیچ سختافزار خارجی دیگری نیست.
در استفاده از دستگاه لیزری دایود، انرژی به یک سطح 9×9 میلی متر تحویل داده میشود و در فواصل زمانی مختلف از 5 تا 20 میلی ثانیه تابش انجام میشود. همچنین در این دستگاه، یک لنز یاقوتی محدب به کار رفته است که خنک کنندگی دستگاه را بر عهده دارد. این قسمت خنککننده از وارد شدن صدمات حرارتی به پوست جلوگیری میکند. لنزهای خنککننده از آسیب رسیدن به پوست جلوگیری میکند و باعث میشوند که لیزر با فولیکولها تماس بهتری داشته باشد.
برای انجام لیزر موهای زائد نواحی مختلف بدن، باید از 4 هفته پیش از درمان، مراقبتهای لازم را انجام دهید تا بهترین نتیجه را شاهد باشید.
سعی کنید تا یک ماه پیش از درمان، پوستتان را برنزه نکنید؛ چه به صورت طبیعی و چه با استفاده از تخت مخصوص.
همچنین در این مدت موهای ناحیهای را که میخواهید لیزر کنید، با استفاده از موچین، موم یا موبر نکنید. اما امکان استفاده از تیغ را در این مدت خواهید داشت.
قبل از درمان، از مواد آرایشی و انواع لوسیونها و روغنهای بدن استفاده نکنید.
قبل از لیزر، دوش بگیرید و نظافت شخصی را رعایت کنید. همچنین موهای زائد قسمتی را که میخواهید لیزر کنید، بتراشید.
اگر قصد لیزر موهای زائد نواحی حساس بدن را دارید، حتما نیم ساعت پیش از درمان، از پماد لدوکایین استفاده کنید و با استفاده از یک روکش نایلونی، ناحیهی مورد نظر را به خوبی بپوشانید تا پماد جذب شود.
آزمایشهای هورمونی را هم که پزشک به شما تجویز کرده، حتما پیش از درمان انجام دهید. چرا که اگر هورمونهای شما دچار به هم ریختگی باشند، ممکن است نتایج دلخواهتان را از انجام لیزر نگیرید.
برای اینکه پس از لیزر، پوستتان دچار قرمزی و التهاب نشود، بعد از انجام لیزر، حداقل تا 4 ساعت، محل لیزر شده را با آب نشویید. همچنین از مواد شوینده هم در این مدت استفاده نکنید.
حتی المقدور سعی کنید در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار نگیرید. پوست پس از لیزر، جساس میشود، به همین خاطر قرار گرفتن در معرض نور خورشید شما را دچار آفتابسوختگی شدید خواهد کرد. اگر مجبور به بیرون رفتن از خانه هم هستید، استفاده از کرمهای ضدآفتاب قوی و کلاههای نقابدار را فراموش نکنید.
اگر دچار سوختگی و درد در ناحیهی مورد نظر شدید، استفاده از کمپرس آب یخ در کاهش احساس سوزش بسیار موثر خواهد بود.
بهتر است تا 12 ساعت پس از اینکه قرمزی از بین رفت، حمام نکنید و از سونا و جکوزی استفاده نکنید. اگر پس از این مدت، اقدام به دوش گرفتن کردید و در طول حمام دوباره با قرمزگی سطح پوست مواجه شدید، حتما حمام را متوقف کنید و دوباره روی سطح موردنظر یخ بگذارید.
بعد از استفاده از روش درمانی لیزر هم سعی کنید از برنزه کردن طبیعی و سولاریوم هم استفاده نکنید.
تا یک هفته پس از انجام لیزر، از مواد تحریککنندهای مانند گلمکولیک اسید، رتیونئید و موادی از این قبیل به هیچوجه استفاده نکنید.
استفاده از این روش درمانی برای پوستهای سالم، هیچ عوارضی را به دنبال نخواهد داشت؛ اما ممکن است برخی پوستهای حساس دچار سوختگی شوند یا بهخاطر قرار گرفتن در معرض نور خورشید، تاولهای کوچکی در سطح پوست ظاهر شود.
به همین دلیل سعی کنید بعد از لیزر تا مدتی در معرض نور خورشید قرار نگیرید تا دچار دچار عوارض جانبی بعد از لیزر نشوید. اگر این مراقبتها به درستی انجام نشود، ممکن است پوستتان برای همیشه دچار تغییر رنگ شود.
برخی پوستهای حساس هم پس از لیزر ممکن است پوستهپوسته شوند یا زخمهای بسیار خفیفی روی پوست ایجاد شود که جای هیچ نگرانی ندارد. چرا که این عوارض موقتی است و حداکثر تا 24 ساعت پس از انجام لیزر، از بین خواهد رفت.
نکتهی دیگری هم که باید به آن توجه کرد، این است که در تمام طول مدت درمان، همهی افرادی که در اتاق هستند، باید از عینکهای مخصوص استفاده کنند؛ چرا که این دستگاه، نور بسیار بالایی را از خود متصاعد میکند و ممکن است به چشم افراد آسیب برساند.
ممکن است برخی افراد بعد از استفاده از دستگاه لیزر دایود، با نغییر رنگ پوست خود مواجه شده باشند؛ این هم به علت تغییری است که در رنگدانههای پوست اتفاق میافتد. این تغییر رنگ ممکن است موقت یا دائمی باشد.
برخی پوستهای حساس بعد از استفاده از این دستگاه ممکن است دچار التهاب و خونریزی شوند. این التهاب بعد از چند ساعت از بین خواهد رفت. اگر لیزر در قسمتهای نازک پوست هم انجام گرفته باشد، ممکن است سبب خونریزی آن قسمت از پوست شود که در این صورت باید سریعا لیزر با دستگاه دایود را متوقف کرد.
همچنین ممکن است برخی افراد پس از لیزر، دچار خارشهای شدید در سطح پوست شوند که این اثر هم دائمی نیست و بعد از چند ساعت از بین خواهد رفت.
اولین تفاوت این دو دستگاه، مربوط به طول موجهای آنهاست. دستگاه لیزر الکساندر ایت، طول موج کوتاهتری نسبت به دستگاه لیزر دایودی دارد. طول موج دستگاه دایود، 808 نانومتر و طول موج دستگاه الکساندرایت، 775 نانومتر است، همین امر سبب میشود که دستگاه دایودی برای پوستهای تیره مناسبتر باشد. استفاده از دستگاه الکساندرایت برای موی نازک و کرکی پیشنهاد میشود؛ اما برای موهای ضخیم، بهتر است از دستگاه لیزر دایود استفاده شود.
تکنولوژی به کار رفته در دستگاه لیزر دایودی نسبت به دستگاه لیزر الکساندرایت بسیار جدیدتر است.
برای تحریک سورس در دستگاه لیزر الکساندرایت، از لامپهای ویژهای استفاده میشود. در حالیکه لیزر دایود از آر اف برای تحریک سورس خود استفاده میکند.
استفاده از دستگاههای الکساندر ایت، برای شما هزینههای بسیار بالایی را به همراه خواهد داشت. چرا که این دستگاه، سورسهای گران قیمتی دارد، درحالی که دستگاههای دایودی قیمتهای بسیار مناسبتری را نسبت به دستگاه الکساندر خواهند داشت.
روشن سازی پوست و درمان ضایعات پیگمانته و درمان ملاسما هم از دیگر کاربردهای دستگاه لیزر الکساندر ایت است. در صورتی که دستگاه لیزر دایود، تنها جهت از بین بردن موهای زائد استفاده دارد.
یکی دیگر از تفاوتهای دستگاه لیزری الکساندرایت و دستگاههای لیزری دایودی، ژلی است که هنگام استفاده از این دستگاهها باید از آن استفاده کرد، هنگام استفاده از دستگاه لیزر الکساندرایت، نیازی به استفاده ازاین ژلها نیست، در حالیکه باید هنگام کار با دستگاه لیزر دایودی حتما از این ژلها استفاده کرد.
برای استعلام از واقعی بودن دستگاه لیزر الکساندرایت، میتوانید از مجوزهای قانونی وزارت بهداشت استفاده کنید، اما در مجوزهای واراداتی و پروانهی ساخت لیزرهای دایودی، از عبارت لیزر دایود Diode استفاده میشود.
تعداد جلسات درمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ مانند جنس و سن شما، ضخامت موها، منطقهای میخواهید درمان روی آن انجام گیرد و سطح هورمونها.
رفع موهاي زائد براي يك دوره طولاني نياز به درمانهاي متعددي دارد. در هنگام استفاده از ليزر بايد توجه داشت كه بيشترين حساسيت موها به پرتوي ليزر در فاز اوليه آنان است و در هر جلسه درماني تنها بخشي از موها در هر منطقه در اين فاز قرار دارند.
بدين ترتيب ميتوان به صورت نظري اين گونه برداشت كرد كه افزايش تعداد جلسات درماني ميتواند باعث كاهش بيشتري از موها گردد.
نتایج تحقیقات پژوهشگران در این زمینه نشان داده است که ميزان موفقيت در بیمارانی كه كمتر از 4 جلسه ليزر شركت نمودند پایین بوده زیرا بسياري از اين بيماران را افرادیي تشكيل ميدادند كه به كاهش موي مطلوبي دست نيافته بودند. از سوي ديگر، ميزان موفقيت در بيماراني كه بيش از 7 جلسه تحت تابش ليزر قرار گرفته بودند نيز اندك بود. علت پاسخ موفق در اين دسته بيماران بيش از آنكه مربوط به پايين بودن ميزان درصد كاهش مو بوده باشد به افزايش بروز اثرات جانبي در اين بيماران بود.
اما به طور متوسط به 4 تا 6 هفتهی درمانی برای رفع موهای زائد نیاز است. البته ممکن است با توجه به عواملی که به آنها اشاره کردیم، این مدت به 8 هفته هم افزایش پیدا کند.
شما در پایان این دوره میتوانید امیدوار باشید که 80 تا 90 درصد موهای زائد شما با استفاده از دستگاه لیزر دایود از بین رفتهاند. ما بقی موها هم کمرنگ و تا حد زیادی بیرنگ خواهند شد. به همین دلیل میتوانید امیدوار باشید که با استفاده از این دستگاه، موهای زائد شما تا حد زیادی از بین رفتهاند.
با توجه به تخصص پزشک و کیفیت کلینیکی که برای این کار انتخاب کردهاید، همچنین اندازه ناحیه درمان، تعداد و نوع تکنیک مورد استفاده، هزینههایی را که برای این کار خواهید پرداخت، متفاوت خواهد بود.
استفاده از دستگاه لیزر دایود، یک شیوهی بسیار مناسب برای درمان و از بین بردن موهای زائد نواحی مختلف بدن است. در این مطلب به تفاوتها و تشابههای دستگاه لیزری دایود با دستگاه الکساندرایت هم پرداختیم، شما میتوانید با توجه به فواید و عوارض ذکر شده برای این دستگاه، میتوانید آن را انتخاب و استفاده کنید.
کلینیک زیبایی هستیا واقع در تهران، با داشتن بهترین دستگاه لیزر دایود و همچنین بهترین اپراتورهای زن و مرد، آمادهی ارائهی خدمات به دوستان ساکن تهران است. بعلاوه این کلینیک از محیطی کاملا بهداشتی و ضدعفونی شده برخوردار بوده و شما در این روزها با وجود ویروس کرونا، میتوانید با خیال راحت به این مرکز مراجعه کنید و با قیمتی مناسب از خدمات آن برخوردار شوید.
این کلینیک همچنین در زمینهی طب سوزنی، مزونیدلینگ، گواشاتراپی، سابسیژن و… و زمینههای بسیار دیگر نیز فعالیت دارد.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید و حائز اهمیت بوده باشد. در صورت تمایل، نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.