شاید تاکنون از خود پرسیده باشید که مزونیدلینگ چیست و چه فوایدی برای پوست دارد؟ همانطور که میدانید، پوست عضوی در بدن است مراقبت و نگهداری از آن بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که همه جای بدن ما را پوشش داده و به نوعی محافظ سایر اعضا هم هست. از طرفی پوست، معرف وضعیت درونی و سلامت روحی و جسمی شما هم هست. بسیاری از بیماریها را میتوان از روی پوست تشخیص داد و اقدام به درمان آنها کرد. پوست موجودات را در برابر عفونت و میکروب حفظ میکند و دائما هم در حال تغییر است.
اجزای تشکیل دهنده پوست شامل آب، پروتئین، لیپیدها (شامل چربی و عناصر دیگر)، مواد معدنی و مواد شیمیایی میباشند. بیرونیترین لایه پوست اپیدرم است که انواع و اقسام سلولهای را در خود جای داده است. سلولهای این لایه پوست سلولهای مرده است. لایهی میانی پوست، درم است که از مو، غدد چربی و رگهای خونی تشکیل شده است.
کلاژن و الاستین هم که مسئولیت شادابی و جوانی پوست را بر عهده دارند، در این لایه قرار گرفتهاند.به مرور زمان و با بالا رفتن سن، بدن توانایی خود را در ساخت کلاژن از دست میدهد. به همین دلیل دیگر کلاژنی وجود نخواهد داشت تا مسئولیت جوانسازی پوست را عهدهدار شود و پوست شروع به چروک شدن میکند. الاستین هم نوعی پروتئین است که در کنار کلاژن، وظیفهی جوانسازی پوست را بر عهده دارد.
الاستین یک حالت ارتجاعی و الاستیکی را برای پوست به وجود میآورد که موجب جوانسازی آن خواهد شد. الاستین هم وضعیتی مشابه کلاژن دارد؛ یعنی با بالا رفتن سن، خاصیت خود را از دست میدهد. مزونیدلینگ روشی برای کلاژن و الاستینسازی است که در جوانسازی پوست میتواند نقش مهمی داشتهباشد. این روش را جزء روشهای درمان سوزنی دیجیتالی میدانند.
برای اینکه با مزونیدلینگ بیشتر آشنا شوید، بهتر است ابتدا باید معنی آن را بدانید. مزونیدلینگ از دو واژه تشکلیل شده؛ «مزو» که از ابتدای کلمهی «مزودرم» گرفته شده و همان لایهی میانی پوست است و «نیدلینگ»، که به معنای سوزن زدن است.
در واقع، این شیوهی درمانی برای جوانسازی پوست نواحی مختلف بدن که دچار چروک، افتادگی، لک یا هر عارضهی پوستی دیگری شدهاند، استفاده میشود.
از مزوندلینگ میتوانید برای پوست بیشتر قسمتهای بدن مثل صورت، زیر چشمها، گردن و دستها استفاده کنید.
برخی متخصصان معتقدند که جهت از بین بردن جای بخیه، میتوان مزونیدلینگ صورت انجام داد. معمولا از این فرآیند برای اعضای صورت استفاده میشود اما جهت از بین بردن جای بخیه در اعضای دیگر بدن هم میتوان آن را مورد استفاده قرار داد.
بازسازی پوست بهکمک روشهای درمانی تاریخچهای به درازای تمدن بشر دارد. زمانی که مصریان باستان از ماسکهای خراش دهنده دارای پودر مرمر برای ترمیم پوستشان استفاده میکردند.
فرانسویها اولین کسانی بودند که از این شیوهی درمانی استفاده کردند. دکتر مایکل پاستور در سال 1952 بنیانگذار مزونیدلینگ بود. مزونیدلینگ که به روش درمانی درمارولینگ هم مشهور است، جزء روشهای نو و جدید در زمینه زیبایی است که در مقایسه با سایر روشهای درمانی موثرتر بوده و بهتر بودهاست.
این روش درمانی با استفاده از سوزن دیجیتال انجام میدهند. سوزن دیجیتال از چند سوزن میکوسکوپی تشکیل شده است که میزان عمق و مدت نفوذ سوزن به بافت توسط آنها کنترل میشود. برای انجام این کار اول از همه قسمتی از پوست را که میخواهید این عمل روی آن انجام گیرد، بی حس میکنند. بعد با دستگاههای پانچ کوچکی لایههای مزودرم را در سطح پوست شما ایجاد میکنند تا کوکتلهای مزوتراپی به آنها وارد شود. میکروپانچهای ایجاد شده در پوستتان، باعث تحریک کلاژن سازی میشود که در نتیجهی آن کلاژنها و الاستینها با هم جا به جا میشوند (کلاژنها و الاستینها دو بخش اصلی در جوانسازی و زیبایی در پوست هستند). در نهایت، فرآیند بسته شدن منافذ پوست صورت میگیرد.
در مزونیدلینگ صورت، تسریع فرایند ساخت کلاژن و الاستین از یک سو و از سویی دیگر تزریق کوکتلهای مزوتراپی به درون روزنههای پوستی، ارتقای سطح کیفی بافت پوست صورت و ایجاد لایهی جدیدی از بافت در پوست را به همراه خواهند داشت. اما در میکرونیدلینگ، سوزنهای بسیار ریزی را وارد پوست میکنند و از این طریق زخمهای کوچکی بر روی لایه های سطحی پوست ایجاد میشود.
پس از آن پوست شروع به ترمیم و بازسازی آن ناحیه میکند و در نتیجه، کلاژن و الاستین ساخته میشوند. در مزونیدلینگ، کوکتلهای مزوتراپی تاثیر این متد درمانی را چندین برابر میکنند؛ زیرا منافذ میکرومتری بین کلونهای سلولی ایجاد میکنند و در نتیجهی این کار، جذب دارو چند برابر میشود و از طرفی تخریب سلولهای آسیب دیده باعث تجدید سلولهای تازه و جوان خواهد شد.
این روش درمانی درد کمی دارد؛ زیرا قبل از انجام میکرونیدلینگ بی حسی روی ناحیه مورد نظر میزنند کمترین درد همراه با سوزن روی پوست وجود دارد، به ویژه اگر از سوزن در حداقل عمق پوست استفاده شود.
قبل از انجام مزونیدلینگ، اگر سابقهی بیماری پوستی دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. چند هفته پیش از شروع درمان، مراقبتهای خاص را شروع کنید؛ مثلا محل مورد درمان را برنزه نکنید، از تزریقات زیبایی بپرهیزید و داروهای ضد غلظت خون، آسپرین و نروفن و استفاده نکنید. مصرف رتینوئیدها و مواد دربردارنده رتینول هم ممکن است به توصیه پزشک و با هدف کاهش عوارض جانبی حاصل از مزونیدلینگ صورت متوقف شوند.
شاید شما در اطراف خود افرادی را دیده باشید که با وجود صرف هزینه های بالا و انجام انواع درمانهای پوستی و زیبایی، به نظر نمیرسد که آنقدرها هم تغییر کرده باشند و یا به شکلی نامناسب تغییر کردهاند. مهمترین دلیل آن این است که پس از انجام عملهای زیبایی پوست، مراقبتهای درمانی پس از انجام عمل را بهدرستی انجام نمیدهند.
این نکتهی مهم را به یاد داشته باشید که پیش و پس از درمان مزونیدلینگ رعایت مراقبتهای درمانی نقش مهمی در دستیابی به هدف مطلبوتان خواهد داشت. پس بعد از مزونیدلینگ نکاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
اولین نکته این است که سعی کنید در معرض تابش آفتاب سوزان قرار نگیرید تا آفتاب سوخته نشوید. در صورت عبور و مرور در فضای شهری حتما از ماسک محافظ صورت و کلاه و عینک استفاده کنید. یک هفته بعد از انجام مزونیدلینگ، آرایش نکنید و هیچ گونه فیلری رابه پوستتان تزریق نکنید.
به استخر نروید. ناحیه ی مزونینگ شده را به هیچ عنوان ماساژ ندهید. مصرف میوههای حاوی آنتیاکسیدان، به بهبود وضعیت پوست پس از انجام میکرونیدلینگ کمک شایانی میکند. در صورت استفاده از مزونیدلینگ برای درمان ریزش موها، از رنگ کردن و سشوار کردن آنها خودداری کنید و در نهایت هم از هرگونه فعالیتی که باعث به وجود آمدن التهاب در سطح پوستتان میشود، بپرهیزید.
مزونیدلینگ فواید زیادی دارد که مهمترین آنها، از بین بردن چین و چروکها و فرورفتگی یا برجستگیهای سطح پوست شماست. هم چنین این عمل، جای جوشهای قدیمی را از بین میبرد و باعث جوانسازی پوست شما هم میشود. تولید کلاژن، افزایش انعطاف پذیری پوست، ترمیم زخمهای و سوختگیهای ایجاد شده روی پوست، کم رنگ کردن لکهای پوستی و افزایش خونرسانی پوست از فواید دیگر مزونیدلینگ است که به در سلامت پوست شما نقش بهسزایی دارد.
عوارض مزونیدلینگ نسبتا به فواید آن بسیار ناچیز و محدود است که آن هم در برخی افراد ظاهر خواهد شد. گاهی ممکن است در نواحی تحت درمان قرمزی یا تورمهایی ایجاد شود و یا یک هفته تا ده روز پس از انجام این عمل، تیرگی های اندکی در سطح پوست ظاهر شود و یا پوست، پوسته پوسته شود که جای هیچ نگرانی نخواهد داشت. به یاد داشته باشید که مزونیدلینگ هیچ گونه عوارض و خطری ندارد؛ اما اگر آن را در مراکز درمانی معتبر انجام ندهید، ممکن است دچار عفونت و بیماری شوید.
متخصصان پوست و مو توصیه میکنند که بهتر است مزونیدلینگ و روشهای درمانی مشابه آن، در فصلهای سرد سال انجام شوند. چرا که در پاییز و زمستان بهتر میتوان پوست را از تابش آفتاب سوزان مصون داشت.
برای مزونیدلینگ، حداقل 6 جلسه به فاصلهی زمانی 4 هفته را در نظر بگیرید تا این روش درمانی روی پوستتان موثر واقع شود. با توجه به اینکه از یک ساعت قبل از شروع مزونیدلینگ صورت نیاز به تزریق و استفاده از بیحسی است، و حداقل سی دقیقه زمان برای انجام کامل پروسه مزونیدلینگ نیاز خواهد بود، این زمان به چیزی حدود یک ساعت و نیم میرسد و به طور میانگین زمان لازم برای انجام این فرایند را حداکثر تا دو ساعت میتوان در نظر گرفت.
پوست شما بعد از طی یک دوره درمان و در صورت رعایت مراقبتهای توصیه شده پس از درمان، طی 6 الی 12 ماه بعد، خوب خوب میشود.
بسیاری از از افراد خصوصا آقایان با عارضهی ریزش مو رو به رو هستند. اما ممکن است با افزایش سن، مصرف داروهای خاص، مسائل ژنتیکی و حتی وراثت میزان ریزش موها از حد طبیعی بیشتر شده و حتی مشکل ساز شود.
مزونیدلینگ مو روشی است که برای درمان ریزش موها تاثیر زیادی داشته و راهکاری تاثیرگذار در درمان این بیماری است. این روش ترکیبی از مزوتراپی و میکرونیدلینگ میباشد و حتی تاثیرگذاری آن را دو برابر میسازد. اما نکتهای که در این باره وجود دارد این است که این روش برای همه مناسب نیست. منظور از مناسب نبودن میزان تاثیر آن است. قبل از این که اقدام به انجام چنین تکنیکی کنید حتما با متخصص پوست که در این زمینه دانش کافی داشته باشد مشورت کنید.
برای درمان ریزش مو با روش مزونیدلینگ، اول از همه با استفاده از میکرونیدلینگ که دارای سوزنهای بسیار ریز و نازک است روی سر و حتی پوست صورت زخم های جزئی ایجاد میشود.
بدن شما به محض تشخیص این زخم ها دستور به ترمیم زخم در ناحیه مورد نظر را میدهد. در این ترمیم کلاژنسازی بیش از پیش اتفاق میافتد و منجر به به وجود آمدن پوست تازه و سالم میشود، همین امر در سر منجر به تحریک فولیکولهای موی سر و افزایش رشد مو میشود و در ادامه با استفاده از مزوتراپی و استفاده از کوکتلهای تقویت کننده در نواحی ایجاد شده تزریق، یا ماساژ داده میشود. اگر میکرونیدینگ و مزوتراپی همزمان با هم انجام میشود، مزونیدلینگ صورت گرفته است که نتایج این فرآیند، برای بسیاری از افراد تاکنون رضایتبخش بوده است.
به خاطر داشته باشید رعایت برخی نکات هنگام تزریق میتواند شما را در دستیابی به نتایج مطلوب کمک کند، مثلا سعی کنید هنگام تزریق حتما موهایتان تمیز باشد، بعد از مزونیدلینگ هم سعی کنید به حمام نروید و موهایتان را سشوار نکشید. بهتر است تا پایان طول درمان از هیچگونه رنگ و مادهی شیمایی برای موها استفاده نشود. اگرچه فولیکولهای مو در زیر پوست سر، مواد مغذی تزریق شده را به ساقه موها نیز میرسانند اما باز هم استفاده از لوسیون و شامپوهای تقویتکننده مو را فراموش نکنید.
مزونیدلینگ، روشی در جوانسازی پوست است که با استفاده از سوزنهای دیجیتال، سبب کلاژن و الاستینسازی در پوست میشود. روش کار این نوع از درمان به این صورت است که با دستگاهی که دارای سوزنهای مخصوص است، زخمهای بسیار ریز و جزئی در پوست ایجاد میکنند. در میکرونیدلینگ که کمی با این روش تفاوت دارد، فرق اصلی فقط در عمق سوزنها است. در مزونیدلینگ، سوزنها را کمتر در پوست فرو میکنند.
در آخر هم این نکتهی مهم را فراموش نکنید که این روش باید توسط متخصص پوست انجام شود. از انجام آن در سالنهای آرایشی خودداری کنید.
در این مطلب، به معرفی و بررسی کامل مزونیدلینگ پرداختیم و تمامی ویژگیها و شرایط آن را بررسی نمودیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در صورت تمایل میتوانید نظرات خود را در رابطه با آن با ما در میان بگذارید. همچنین از دیگر مطالب سایت کلینیک هستیا دیدن کنید.